+40 (21) 300.35.58 office@eos-ksi.ro

De curând, am desfășurat un stagiu de practică pentru studenți,  în cadrul căruia am discutat despre oportunitățile și provocările din activitate, dar și despre EOS KSI Romania, ca organizație. Stagiul de practică a fost susținut în cadrul departamentului de HR&Training, prin discuții și activități practice alături de colegele din departament. La scurt timp după finalizarea acestui stagiu, cu bucurie anunțăm că o parte dintre practicante, ne-au devenit colege.

Un stagiu de practică, este un proces benefic pentru participanți dar și pentru compania organizatoare. Iată ce am învățat noi din acest proces dar și un mini interviu cu o fostă participantă la un astfel de stagiu, actuală colegă.

Iată 3 beneficii la care să te aștepți când derulezi un program de practică

Să identifici posibili candidați   

Stagiul de practică nu este doar o activitate obligatorie din curricula universitară. Stagiul de practică poate fi o activitate care chiar ajută practicantul să devină parte din echipă, să devină angajat.

Tinerii sunt doritori să descopere cum pot folosi cunoștințele din facultate pentru a căpăta experiență. Practica va contribui la pregătirea tănărului student pentru primul job.

Să contribui la comunitate, prin crearea unui pod între angajator și student

Societatea suntem noi și ea este construită din acțiunile noastre. Pregătește-te să contribui prin oferirea un cadru care va facilita tranziția de la viața de student, la viața de angajat.

Fiecare dintre noi, se poate gândi la un set de beneficii  pe  care le poate aduce un stagiu, fie că privim din perspectiva unui tânăr student, practicant, fie din perspectiva unei companii care își dorește noi colegi în echipă.

Prin intermediul unui stagiu, de fapt se crează o punte de legătură între studenți și potențiali angajatori.

Să descoperi un drum cu dublu sens  

Un stagiu de practică poate fi asemenea unei străzi cu dublu sens.  Studenții învață din experiența noastră de companie, de angajati , de specialiști pe un anumit domeniu. Noi invățăm de la studenți cum să răspundem cu programe de Induction potrivite.

Dacă începi un stagiu de practică, indiferent de care parte a baricadei ești, asteaptă-te la o experiență unică. Informațiile vor circula atât dinspre tutorele de practică, cât și dinspre practicant.


Acum hai să vedem povestea profesională, dar și personală  a unei studente care a participat la stagiul de practică și apoi a devenit parte din echipa EOS KSI Romania.

  • Te rugam să ne spui ce beneficii a adus stagiul de practică pentru tine?

Pentru mine, practica din compania EOS KSI România a fost cea mai frumoasă și interesantă experiență de până acum.

 Am dobândit atât de multe cunoștințe noi de la oameni atât de faini și bine pregătiți în domeniul Resurselor Umane. Am intrat în contact direct cu câmpul muncii cu adevărat, iar cooperarea cu membrii organizației și interesul, atenția și implicarea lor a adus pentru mine plus valoare la experiența mea profesională, cât și la dezvoltarea personală.

De exemplu, consider că mi-am îmbunătățit CV-ul și implicit șansele de angajare! Acum am o imagine mai bună asupra activităților în care voi fi implicată ca si angajat. Sansele mele la angajare au crescut, iar acum sunt alături de EOS .

Așadar, faptul că mi s-a oferit această posibilitate de a face practică la EOS KSI  a reprezentat o experiență extraordinară și care mi-a schimbat radical, aș spune, modul de viața și de gândire .

  • Care sunt provocarile unui tanar fara experienta ce doreste sa se angajeze?

În primul rând, la această întrebare, mă pot caracteriza perfect pe mine. Nesigură, cu speranțe mari, dornică de a învăța, dar care nu are oportunitate să se dezvolte. Așa eram eu în urmă cu două luni de zile.

În al doilea rând, pe parcursul celor 3 ani de facultate suntem antrenați să devenim printre cei mai buni teoreticieni, dar, odată ce ne dorim să practicăm, nu prea suntem lăsați să facem asta, din cauza faptului că nu avem experiență, iar asta este realitatea.

Însă, ceea ce am învățat din această practică este că indiferent de tipul activităților, o persoană dornică să facă și să învețe va fi mereu preferată de angajatori, cu atât mai mult dacă vorbim despre o implicare continuă

  • Ai recomanda acest stagiu și altor colegi? De ce ?

Categoric da!

 Am învățat de la cei mai buni și am primit ajutor constant în procesul de învățare .
Consider că am făcut progrese
și asta am “imprumutat” de la echipa super faină și mereu gata să ajute.

 Pe scurt, a reprezentat o provocare, însă m-a ajutat să capăt experiența de care am avut nevoie pentru a-mi găsi un job.

Vă îndemn să aplicați la stagii de practică, vă vor ajuta enorm să vă dezvoltati!

În final, noi îi mulțumim colegei pentru povestea împărtășită și pentru viitor, ne dorim să avem cât mai multe programe de practică. Stați aproape!