+40 (21) 300.35.58 office@eos-ksi.ro

Pe timp de pandemie, e-learningul a intrat în prim-plan. Asta pentru ca a devenit adeseori singura opțiune disponibilă pentru dezvoltarea compețentelor profesionale dar și personale. Dar când începi să cauți cel mai potrivit curs online pentru creșterea sau dobândirea de noi aptitudini, mulțimea ofertelor de pe piață poate deveni derutantă.

Cum alegi cel mai potrivit curs pentru dezvoltarea carierei tale?

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea cât mai înțeleaptă a unui astfel de curs:

  • Încearcă să identifici care sunt cele mai la îndemână opțiuni de dezvoltare profesională pe care le ai pentru ca timpul și banii investiți să fie cu folos.

Un prim pas este să îți dezvolți abilitățile care iți sunt necesare în activitatea curentă. Asta te poate ajuta să ai o evoluție pe verticală în companie, în concordanță cu competențele suplimentare dobândite din proprie inițiativă.

Al doilea pas este sa alegi curajos studierea unor direcții noi care ar putea să valorizeze aptitudinile actuale și să permită o evoluție laterală în companie. De exemplu, daca ți-au plăcut mereu cifrele sau statisticile, atunci un curs de dezvoltare a competențelor analitice ar putea fi mutarea câștigătoare.

  • Citește și ține cont de comentariile și rating-ul oferit cursului de ceilalți participanți. De obicei, participanții la cursuri oferă feedback cu privire la calitatea informațiilor predate. Tot de la ei poți afla cum au reușit să aplice abilitățile deprinse în activitatea profesională. De aceea, poți evita să cheltuiești timp și bani pe cursuri care nu ți se potrivesc.
  • Documenteaza-te cu privire la expertiza în domeniu a celor care facilitează cursul pe care vrei să îl urmezi. Este perfect normal sa vrei sa înveți de la un expert în acel domeniu. Mai mult, parcurge cu atenție descrierea cursului pentru a vedea dacă tratează serios tematica anunțată și vezi dacă este acreditat. Este ideal dacă un curs de acest tip îți poate oferi și un certificat de absolvire.
  • Află dacă poți îmbina serviciul cu studiul individual. Nu este usor sa te ții de un curs sistematizat, daca lucrezi 8 ore pe zi și daca îți dorești sa împaci și viața personală cu cea profesională. Poți alege însă, un curs care să ofere flexibilitate participanților prin permiterea accesării programelor în ritm personalizat.
  • Desi piața e-learning pune la dispoziție destul de multe variante gratuite, dacă decizi să alegi un curs plătit, atunci este recomandat sa compari prețul acestui tip de curs pe mai multe platforme de învățare online. Chiar dacă parcurgerea unui astfel de curs de perfecționare ar putea aduce importante beneficii financiare pe viitor, tot este important ca decizia actuală sa aibă grija și de bugetul personal, într-o perioadă cu atâtea incertitudini economice.

Și dacă tot nu știi ce să alegi, încearcă să discuți cu superiorul direct. Sunt șanse foarte mari ca feedback-ul lui să te poată ghida, din interacțiunile cu tine el să fi observat ce ai putea îmbunătăți prima dată.

Ești hotărât deja să iți dezvolti aptitudinile actuale sau să deprinzi competențe noi ? Iată câteva platforme cu resurse foarte utile:

https://www.coursera.org/
https://teachable.com/
https://udemy.com/