Site icon EOS-KSI

Upskilling – cum alegi cel mai potrivit curs pentru dezvoltarea carierei tale?

Pe timp de pandemie, e-learningul a intrat în prim-plan. Asta pentru ca a devenit adeseori singura opțiune disponibilă pentru dezvoltarea compețentelor profesionale dar și personale. Dar când începi să cauți cel mai potrivit curs online pentru creșterea sau dobândirea de noi aptitudini, mulțimea ofertelor de pe piață poate deveni derutantă.

Cum alegi cel mai potrivit curs pentru dezvoltarea carierei tale?

Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea cât mai înțeleaptă a unui astfel de curs:

Un prim pas este să îți dezvolți abilitățile care iți sunt necesare în activitatea curentă. Asta te poate ajuta să ai o evoluție pe verticală în companie, în concordanță cu competențele suplimentare dobândite din proprie inițiativă.

Al doilea pas este sa alegi curajos studierea unor direcții noi care ar putea să valorizeze aptitudinile actuale și să permită o evoluție laterală în companie. De exemplu, daca ți-au plăcut mereu cifrele sau statisticile, atunci un curs de dezvoltare a competențelor analitice ar putea fi mutarea câștigătoare.

Și dacă tot nu știi ce să alegi, încearcă să discuți cu superiorul direct. Sunt șanse foarte mari ca feedback-ul lui să te poată ghida, din interacțiunile cu tine el să fi observat ce ai putea îmbunătăți prima dată.

Ești hotărât deja să iți dezvolti aptitudinile actuale sau să deprinzi competențe noi ? Iată câteva platforme cu resurse foarte utile:

https://www.coursera.org/
https://teachable.com/
https://udemy.com/

Exit mobile version