Site icon EOS-KSI

Gânduri de vacanță

“Deține doar ceea ce poți purta mereu cu tine, limbi cunoscute, țări cunoscute, oameni cunoscuți. Lasă-ți memoria să îți fie geantă de călătorie”.  Alexandr Soljenitin

Călătorii!…probabil că și tu te numeri printre cei ce se entuziasmează doar la ideea de a călători. Câteva zile la mare sau la munte, în vizită la familie, un city break sau explorarea unor destinații mai îndepărtate…sunt gânduri ce ne vin în minte prima dată când ne gândim la ideea de călătorie și concediu.

O certitudine în această perioada este faptul că, situația pandemică continuă să influențeze planurile de concediu ale fiecăruia dintre noi iar întreg mapamondul, traversează un lockdown după altul, de la o săptămâna la altă.

Marcați de o perioada în care, în unele situații, am fost nevoiți să reprogramăm sau poate chiar să anulăm ideea de concediu și în final poate doar să visam cu ochii deschiși la vacanțe, chiar din confortul caselor noastre, anul acesta, mulți dintre ne-am dat seama cât de dornici am fost să creionăm amintiri de neuitat, care pot fi împărtășite cu prietenii, cu familia sau colegii.

Dacă întreg anul trecut, majoritatea dintre noi ne-am simțit că și cum am avea un rol principal în seria de filme Misiune imposibilă gândindu-ne la planificarea unui concediu, anul acesta, poate că imaginea asupra modului în care ne-am putea planifică concediul, a devenit mai clară.

Poate că te numeri printre aceia care recent s-au întors dintr-un „concediu” sau poate că abia acum te pregătești cu mult entuziasm pentru acesta. Indiferent de situație, cred că vei fi de acord că, atâta timp cât îți dorești să te bucuri de ideea de călătorie îți vor fi utile câteva sugestii de care să ții cont atât în momentul planificării concediului, cât și în timpul acesteia:

Măsurile de protecţie anti-COVID au reprezentat și încă reprezintă un aspect important de luat în calcul atunci când ne gândim la planificarea unei călătorii, fapt confirmat și de sondajele privind planurile de concediu ale românilor: “42% dintre români decid si aleg destinaţia în funcţie de restricţiile anti-COVID, iar alţi 30% s-au vaccinat special pentru a putea călători”.

La începutul sezonului estival, un procent important dintre români, respectiv 54%, aveau deja planuri concrete pentru concediu însă 15% menționau că nu au planuri de concediu pentru această vara. Un insight important, este acela că, dintre persoanele care aveau planificată deja perioada de concediu, 42% preferau să își petreacă concediul în țară, 18% aveau de gând să își împartă zilele libere între vizitarea țării şi destinații externe, iar 12% își planificau concediul de odihnă exclusiv în afară țării. În schimb, aproximativ 11% menționau că vor rămâne în orașul în care locuiesc.

*Sondaj efectuat de platforma de recrutare Bestjobs, în perioada 23 iunie – 07 iulie pe un eşantion de 1.113 utilizatori de internet din România

Colecționând amintiri legate de cele mai recente călătorii, poate că fiecare dintre noi a sesizat notă generală ce subliniază schimbarea modului în care ne planificăm și ne petrecem vacanțele dar în același timp emoție și mult entuziasm atunci când povestim despre locurile pe care le-am vizitat, despre oamenii pe care i-am cunoscut, despre experiențele care n-au fascinant!

Acestea sunt amintirile de neuitat, cele care contează cu adevărat și printre singurele care ne rămân prezente în minte și suflet de-a lungul anilor.

Stay safe!

Exit mobile version